Iubirea nematura iti consuma personalitatea!

iubire

Iubirea nematura iti consuma personalitatea!

Surpinzator inca mai vad fete tinere care se arunca intr-o relatie serioasa prematur si se consuma atat de timpuriu pentru ca nu inteleg relatia cu adevarat.

Dragele mele tin sa va anunt ca s-au dus vremurile lui “Ceasca”care atunci cand te casatoreai de la 19,20 ani primul lucru care il invatai de la bunici, mame, etc , era sa fii harnica , sa slujesti barbatul cu tot ce poti si sa tii singura toata casa. Ma uit la fetele astea tinere de prin provincii ( ca na de acolo sunt si eu..:) ) si nu numai , atat de obosite de viata.

Eu nu sunt de acord cu a fi sluga la casa omului doar pentru faptul ca esti femeie. Se face o confuzie generala in a fi harnica si curata cu a fi sluga. Ma minunez cand aud ca fata tanara nu stie decat sa faca curat, mancare , sa stea cu copilul non stop , fara nici un ajutor  in fiecare zi . Normal ca nu mai esti om dupa un program ca asta  zilnic de slugareala la casa omului.

Spre surpinderea voastra tin sa va anunt dragele mele ca intr-o relatie suntem egali 🙂 . Si noi putem avea un job care sa aduca bani frumosi acasa, putem ridica greutati incredibile pentru noi, putem muta toata casa si chiar zugravi, vopsi..etc..deci care ar fi diferenta intre noi si ei sa facem noi tot in casa fara nici un ajutor??   Observ cu stupoare ca inca mai avem barbati “comunisti”. Barbati care se cred macho si femeia trebuie sa stea drepti in fata lor.Dar surpriza, cine credeti ca e de vina??? NOI !!!!!

Noi ii invatam asa de dragul relatiei, ca totul sa fie perfect, sa ne iubeasca la infinit, sa fim noi cele mai bune, sfinte si de neanlocuit. Aici e cea mai mare greseala. Cand pleci la drum intr-o relatie de casatorie ,nu trebuie sa fii tu victima si altul eroul. Trebuie sa pleci cu gandul de la inceput ca suntem egali, ca amandoi trebuie sa facem curat,( cu schimbul), ca amandoi suntem obositi. Amandoi trebuie sa stam cu copilul ( cu schimbul ) ca nu e numai al tau , e facut impreuna 🙂

Cum e posibil ca la 20 de ani sa arati ca la 30?? ( pardon eu la 30 ma simt ca la 20 ) 🙂 Sa uiti sa mai ai grija si de tine, sa ai macar 2 ore pe zi ale tale si doar ale tale, sa mergi la salon macar o data pe luna, sa uiti sa fii femeie si doar femeie de servici?

Draga mea, nu castigi iubirea barbatului tau daca te transformi intr-un sclav al casei, din contra in timp dispari pur si simplu, nu mai existi ca femeie. Si apropo sa stii ca nimeni nu iti va ridica statuie la final pentru devotamentul tau 100 % . Faptele bune in timp se uita , asa ca invata si tu sa traiesti , invata sa iti imparti treburile casei ca sa poti respira, si sa te bucuri de  varsta reala . Daca ai 20 de ani pai comporta-te ca la 20,nu ca la 40. Nu incerca sa fii prea matura inainte de vreme ca o sa ai timp destul sa fii matura.

Va veni si vremea cand vei imbatrani si nu  vei mai fi ca acum..prea tarziu atunci pentru regrete ca nu ti-ai trait viata la momentul potrivit. Copii pot fi crescuti si de bunici cateodata, nu iti ia nimeni gradul de mama daca iti da o mana de ajutor, din contra sa multumesti ca faci parte dintre femeile care au ajutor, vai saracele cele care vor sa traiasca si nu au cum ( fara ajutor).Trebuie sa ai si tu seara ta, macar o data pe saptamana cu sotul tau de iubire, tandrete si liniste ca altfel se duce naibii relatia, si nu e o gluma asta ci un crud adevar pentru multe femei care sunt in situatia asta.

Eu am trait asa cum m-a invatat o mare doamna in viata mea zicandu-mi  : “Mama , cand te-oi marita nu uita ca sunteti egali cu drepturi depline, important este sa existe respect si intelegere, comunicare si restul va veni de la sine.”

Ce bine mi-au prins vorbele alea! Am o relatie in care suntem egali, muncim egal, facem treaba egal, dormim egal,luam decizii egale si ma iubeste asa cum sunt “imperfecta’poate cum ar spune unii..de ce? pentru ca eu am invatat  sa traiesc ca la varsta care o am , am avut-o si o sa o am. Pentru el sunt perfecta asa cum sunt.

 

 

Comenteaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *