Prostie la Superlativ!

prostia-la-superlativ

Prostie la Superlativ!

Cea mai mare prostie din ziua de azi este sa fii un om invidios . Sa fii invidios pe aproapele tau , pe vecin , pe coleg ..etc

Sa iti hranesti sufletul cu invidie si ranchiuna pe ce are altul si tu nu ai . Sufletul e cea mai mare carcasa a trupului iar daca tu nu il hranesti cu ce este mai bun , bagi otrava in aceasta carcasa si distrugi totul . Nu ai nici un castig asupra ta daca il otravesti cu rautatea asupra celuilalt . Sufletul trebuie hranit cu bunatate , intelepciune si iubire. El este ca o floare , care daca o uzi cu apa imputita ea se va ofeli si va muri incet , incet.

Fi un om intelept si nu cauta niciodata sa ai invidie pe cineva sau ceva . Incearca sa vezi din realizarile celuilalt ca si tu poti daca el a putut . Sa descoperi misterul cum a reusit sa aibe lucrurile care tu nu le ai , ce anume iti lipseste tie de a avea ceea ce iti doresti sau ce te-a impiedicat sa obtii ceea ce el are si tu nu.

Ma uit in jurul meu si vad lumea din ce in ce mai rece , mai distanta . Oamenii sunt mai rezervati in ziua de azi cu cuvintele frumoase de lauda , de recunostiinta , parca daca ar darui aceste cuvinte minunate din suflet ar da ceva enorm de greu si mai bine se abtin . De ce??

De ce e asa greu sa multumesti, sa fii recunoscator, sa apreciezi omul de langa tine si sa il lauzi ? In momentul in care apreciezi si spui cu voce tare BRAVO sa stii ca nu dai nimic gratis ci oferi bunatate si apreciere . Cand te bucuri din suflet pentru aproapele tau de ceea ce are Universul te rasplateste si pe tine ca ai fost iubitor si bun si la randul tau meriti si tu sa ai .

Oamenii ai uitat sa zambeasca pentru ca sunt mereu nemultumiti de ceva , in loc sa multumeasca pentru ce au deja . Cum vrei sa ti se ofere in continuare ceva daca tu nu ai multumit niciodata pentru ceea ce ai primit ? E ca si cum ii cumperi copilului tau o jucarie si el deja viseaza la alta jucarie uitatnd sa iti multumeasca pentru cea anterior cumparata , e normal ca tu Parinte fiind sa nu ii mai cumperi alta ca il vezi nerecunoscator pentru ce i-ai oferit si atunci il lasi pana isi da seama si multumeste, apreciaza ceea ce i-ai oferit . Asa lucreaza si Universul cu noi !

Invidia si Barfa e ” boala ”  sufletului. Trebuie sa afim atenti ca si atunci cand mergem la doctor si ne spune sa avem grija ce mancam ca nu mai avem mult pana la ” Boala grava ” care ne paste. Si ce facem ?? Trecem imediat pe un regim de viata sanatos numai sa nu murim. Ei dragilor sa stiti ca si aceste doua sunt  ” Cancer ” pentru sufletul nostru si trebuie sa trecem la un regim de viata sanatos daca vrem sa traim , adica sa nu mai mancam pe paine Invidie si Barfa . E simplu..incet , incet trebuie sa ne dezobisnuim daca vrem sa traim cat mai mult sanatos.

Nu uitati, bucurati-va din inima pentru ce au altii in loc sa ravniti si sa fiti invidiosi si ve-ti primi si voi la randul vostru ca semn de recunostiinta de la Univers ceea ce meritati! Nu fiti zgarciti cu vorbele de lauda acolo unde trebuie si cu zambetele de multumire.  Scapati de barfa caci nimic bun nu va aduce in viata voastra, decat necazuri si belele, caci si pana cea mai mica barfa iese la iveala odata si odata. Fiti darnici cu sufletul prin iubire si bunatate si ve-ti fi cei mai bogati atat aici..cat si mai departe . Bogatia adevarata se strange mai intai in suflet, caci de acolo pleaca totul. Un suflet gol e un suflet sarac , chiar daca traieste intr-un palat de aur !

Nu fi si tu un prost invidios pe altii , ci mai bine arata recunostiinta fata de ei ca au reusit sa aibe ce si-au dorit si fii un Destept sa descoperi cum au reusit , ce trebuie sa faci sa ai si tu , cum trebuie sa fii ca om sa primesti darurile astea frumoase…. Nu cauta sa faci averi colosale sau sa privesti cu invidie spre cine e bogat doar la exterior caci nu stii tu daca e bogat si in interior..Mai bine sa faci averi in suflet si vei avea si pe pamant caci totul se rasplateste!

Va iubesc!

 

Comenteaza!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *